2023 рік у цифрах: як читали та переглядали Суспільне Чернігів на сайті та у соціальних мережах

bc795918876b00ba2eae0ab28c47933c

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

В останній день 2023 року Суспільне Чернігів пропонує ознайомитись з цьогорічними результатами роботи нашої команди, зокрема з кількістю ваших переглядів та вподобайок під нашими матеріалами на різних платформах.

У цьому матеріалі ми покажемо, яке відео набрало найбільше переглядів, які матеріали стали найпопулярнішими на Facebook та скільки людей відвідали наш сайт — Суспільне Чернігів.

Для початку статистика

На сайті suspilne.media в Чернігівській області протягом року ми нарахували понад 7 600 000 унікальних користувачів, що на 63% більше, ніж було минулого року. Найбільше нас читали у березні — 1 147 955 користувачів та у квітні — 1 099 795. До речі, майже 84% наших читачів надають перевагу мобільній версії сайту, 15% читають нас з комп’ютера чи ноутбука, і лише 1% обирає планшет.

На сторінці Суспільне Чернігів у Instagram ми маємо понад 47 500 підписників. В той самий час охоплення нашої Instagram-сторінки за рік зменшилось приблизно на 40% та нараховує майже 1 800 000 користувачів.

На Facebook-сторінці Суспільне Чернігів охоплення аудиторії теж зменшилось приблизно на 40% та становить 20 000 000 людей, а кількість підписників зросла та досягла цифри у майже 340 000 підписників.

Telegram та Viber теж відіграють одну з вирішальних ролей у поширенні інформації та матеріалів сайту suspilne.media. Telegram-сторінка Суспільне Чернігів налічує понад 162 500 підписників, а Viber-сторінка понад 37 500 підписників.

Найпопулярніші матеріали на сайті

Розпочнемо з матеріалів, які протягом 2023 року читали на нашому сайті найбільше. Ми зібрали ТОП-5 матеріалів, які набрали понад 100 000 переглядів. Водночас розділ з новинами саме Чернігівської області у 2023 році став найбільш популярним серед всіх регіонів — 287 410 переглядів.

Найчастіше поміж статей читали матеріал із заголовком: «Вдарила учня – той відповів тим самим: що і коли сталося у ліцеї №32 у Чернігові». Він зібрав понад 294 000 переглядів.

29 вересня у телеграм-каналі «Труха» опублікували відео, де вчителька вдарила школяра, а він робить те саме у відповідь. Суспільне його верифікувало. Це урок географії у 32-му ліцеї Чернігова, зі слів вчительки Олени Гречухіної, вона ж на відео, сталося це у 2021 році. У матеріалі йдеться про те, що передувало ляпасам, а також наведені слова вчительки та заступниці директора щодо цієї ситуації.

Другим з популярністю матеріалом стала стаття — Розстріляли, закопали, а машину спалили: на Чернігівщині затримали підозрюваних у вбивстві сім’ї з Києва. Вона зібрала понад 246 000 переглядів.

В ній журналісти Суспільного розповідають про те, як поліція затримала трьох підозрюваних у вбивстві родини з Києва, яке сталося 14 травня поблизу Мени на Чернігівщині. Загиблі — 30-річний чоловік, 28-річна жінка та їх чотирирічний син. Як розповіла кума родини Марія Закалюжна, Микола займався купівлею та продажем машин. До Мени сім’я їхала, щоб попередньо оглянути, а можливо і купити, машину.

Третьою в цьому списку йде новина — Насильство та невиконання обов’язків: у суді в Чернігові слухали справу найстаршої матері України Валентини Підвербної. Вона зібрала майже 200 000 переглядів.

У ній ми розповідали про слухання справи у Новозаводському районному суді Чернігова 10 січня за протоколами про невиконання обов’язків щодо виховання дітей та вчинення психологічного насильства найстаршою матір’ю України Валентиною Підвербною. Слухання провели у закритому режимі, оскільки справа стосується неповнолітньої дитини. Сама Валентина Підвербна погодилася бути присутньою лише за умови, що журналісти покинуть залу засідань.

Наступним у переліку йде матеріал — Чернігівську масажистку, після сеансу якої померла жінка, визнали винною у вбивстві через необережність. Він зібрав понад 150 000 переглядів.

Тут йдеться про те, що чернігівську масажистку визнали винною у вбивстві через необережність під час проведення процедури масажу. Жінку засудили до двох років позбавлення волі. Під час сеансу масажу майстер Вікторія Гапоненко зробила маніпуляцію пацієнтці Тетяні Бенько, через що, згідно з висновками судово-медичної експертизи, жінка отримала травму хребта та пошкодження спинного мозку, це спричинило набряк мозку головного. Внаслідок цього Тетяна Бенько померла у лікарні на сьому добу після процедури.

На п’ятому місці новина — Загинула мати та двоє дітей: подробиці ДТП поблизу Чернігова, де з Десни дістали автівку. Вона зібрала понад 100 000 переглядів.

У цій новині розповідається про ДТП, що трапилась 22 січня на понтонній переправі через Десну поблизу Чернігова. Тоді загинули мати та двоє дітей — хлопчиків віком 12 років та один місяць. Автомобіль пішов під воду під час руху понтонною переправою.

«В автомобілі залишилася водійка та двоє її синів — 2010 та 2022 року народження. Їх тіла знайшли вночі. Жінка була співробітницею ДСНС, 1981 року народження. Всього в автівці було четверо людей. Чоловік встиг вискочити», — розповіла речниця територіального управління Державного бюро розслідувань в Києві Наталія Мелень.

Що дивилися у Facebook

Що ж стосується показників Суспільне Чернігів на сторінці у Facebook, то тут перш за все слід звернути увагу на наші відеоісторії. За 2023 рік на відеоісторіях Суспільне Чернігів хоча б на три секунди зупинили свою увагу понад 90 мільйонів разів, а ось протягом хвилини та більше ми нарахували майже 22 мільйонів переглядів.

Найбільше переглядів за 2023 рік зібрала історія пораненого бійця Віталія Шумея та його батька Сергія. Читає листи, історію Чернігівщини й співає пісні біля прикутого до ліжка сина, а головне — вірить, що одного дня поставить сина на ноги.

Віталій Шумей у серпні 2022 року отримав поранення голови під Авдіївкою, в нього перелом черепа з обох сторін. Весь період лікування поруч з ним вдень і вночі батько. Він годує з ложки, робить масаж і вивчає міміку сина. Так вони зараз спілкуються. Це відео загалом переглядали понад 3 200 000 хвилин.

Наступною у цьому переліку йде історія 18-річного Владислава Герасименка. Загублені 16 тисяч гривень, він знайшов на вулиці в Чернігові та повернув власниці.

Помітив стос купюр, який лежав біля банкомата, та передав гроші до поліції. Там оголосили про розшук їхнього власника – виявилося, що це жителька Чернігова, а гроші призначалися на операцію її п’ятирічному онукові. Цю відеоісторію дивилися протягом 2 300 000 хвилин.

У ТОП відеоматеріалів на Facebook за 2023 рік увійшов і відеосюжет про те, як у селі Слобода біля Чернігова росіяни вбили двох неозброєних українських військових: Олега Сніжка та Михайла Лошака.

Вони переховувались в одного з жителів цього села після того, як росіяни вибили підрозділи Збройних Сил зі Слободи. Чоловіки були в цивільному одязі та без зброї. Одному було 30 років, другому – 22. Цей сюжет дивилися протягом 2 100 000 хвилин.

На четвертому місці в нашому переліку відео з конкурсу краси «Міс Всесвіт». Там учасниця від України Вікторія Апанасенко представила костюм «Воїн світла» на конкурсі національних костюмів. Дівчина родом із Чернігова.

Як зазначають організатори, броню символізує монолітний комбінезон, а біла сукня стилізована під вишиванку. На головному уборі — колоски. Вбрання створювали в Україні протягом чотирьох місяців, під звуки сирен, без електроенергії та у світлі свічок. Загалом цей сюжет переглядали протягом 2 100 000 хвилин.

Замикає п’ятірку відео у Facebook за найбільшою загальною тривалістю переглядів історія Дмитра Жукова, який вчиться заново сидіти, ходити та говорити. У лютому на Бахмутському напрямку він отримав поранення в голову.

Працював ворожий снайпер, двоє побратимів Дмитра загинули від куль. Сам Дмитро вижив. Вийшов із коми й нині проходить реабілітацію в одній з чернігівських лікарень, а 12 травня Дмитра Жукова нагородили орденом «Золотий Хрест». Відео загалом переглядали протягом 1 800 000 хвилин.