Латвія передала Чернігову два з дванадцяти модульних будинків

Today In Ua | Новости Украины

Це житло призначено для осіб, які втратили власне внаслідок активних бойових дій. Про це йшлося під час загальноміської наради 26 вересня. Виготовленням та транспортуванням будинків займається Латвія, як власне і фінансуванням, виділивши на це кошти із власного держбюджету. До кінця року місту передадуть ще десять таких осель. 

— Це важливо і дякуємо народу Латвії, що він приділяє час і допомагає нам відбудовуватися, — сказав під час наради в.о. міського голови Олександр Ломако. 

Ці будинки будуть встановлені на території модульного містечка по вул. Дрозда. Площа кожного — 55 м². Про отримання  такої допомоги було досягнуто домовленостей під час зустрічі в.о. міського голови Чернігова та міністра економіки Латвії. 

У жовтні також передбачається розпочати заселення людей у 112 квартир, що зведені на вул. Дрозда у співпраці між Національним комітетом товариства Червоного Хреста України та Чернігівською міською радою. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Атрощенко. Розподіл житла здійснюватиметься згідно Постанови Кабміну №495. 

Пресслужба Чернігівської міської ради