Зверніть увагу.
На територію Дніпра та області могли завезти небезпечні соуси. Про це сповістили в Держпродспоживслужбі у Дніпропетровській області.
Інформацію про наявність у соусах, які виготовила компанія Lekkerkerker Food, небезпечних бактерій Bacillus cereus, передали через систему RASFF. Державна служба України з питань безпечності продуктів попереджає про необхідність вилучення цього товару з обігу.
Імпортер в України київська компанія “ЯН ДЖЕНЕРАЛ ПРОДАКТС УКРАЇНА”.
У чому небезпека?
У соусах знайшли Bacillus cereus – це вид грампозитивних, спороутворювальних ґрунтових бактерій. Потрапляючи до організму людини, ці речовини викликають токсикоінфекцію. Симптоми:
- нудота, блювання;
- діарея – до 10 разів на добу;
- болі в животі;
- часто підвищення температури до 38-39 “С;
- слабкість, запаморочення