На білоруських митних переходах біля Чернігівщини фіксують дивну перевірку

na biloruskih mitnih perehodah bilja chernigivshhini fiksujut divnu perevirku d2b2ac9

На сервісі білоруських державних закупівель з’явився запит про надання послуги з обслуговування автомобільних ваг на республіканських пунктах митного оформлення неподалік Чернігівщини («Нова Гута» в Гомельському районі та «Нова Рудня» в Єльському районі Гомельської області).

Про це повідомляє білоруське опозиційне видання «Флагшток».

Закупівля передбачає проведення калібрування, контролю, тестування та регулювання вузлів і деталей автомобільних ваг з використанням матеріалів виконавця до кінця листопада 2023 року. На налаштування 4 вагових пристроїв планують виділити 19 800 білоруських рублів (близько 220 тис. грн.).

На білоруських митних переходах біля Чернігівщини фіксують дивну перевірку

Фрагмент документації на закупівлю послуги з обслуговування автомобільних ваг

На білоруських митних переходах біля Чернігівщини фіксують дивну перевірку

Місцезнаходження прикордонних переходів, де заплановано перевірки обладнання

Раніше, влітку 2023 року, проводилася перевірка рентгенів на РПТО «Нова Гута». Подібні закупівлі з перевірки засобів вимірювань мали відбутися перед самим початком російського вторгнення в Україну.

Примітно, що безпосередньо через прикордонні переходи «Нова Гута» і «Нова Рудня» в лютому 2022 року безперешкодно пройшли російські війська для захоплення півночі України.

Жодної офіційної інформації про повноцінний початок функціонування міжнародних переходів між Білоруссю та Україною наразі не озвучували.

UPD: Утім, причиною робіт на ваговому і рентгенівському обладнанні може також бути регламентне обслуговування техніки.