Деталі розповіли у Дніпропетровській філії Держпродспоживслужби.
Нещодавно у Дніпрі зафіксували два випадки гострих кишкових інфекцій. Екстрене повідомлення надійшло до Держпродспоживслужби, адже люди отруїлися після походу в один із ресторанів, де з’їли салат “Цезар” та “Хачапурі”. Наразі постраждалі під наглядом лікарів.
Спеціалісти розпочали епідрозслідування, щоб з’ясувати причини спалаху кишкової інфекції. Проінспектували кухню закладу, а також перевірили усіх працівників. З’ясувалося, що обидва хворих та всі працівники закладу мають патогенну бактерію Salmonella Enteritidis, яка викликає сальмонельоз.
У закладі знайшли такі порушення:
- незадовільний санітарно-гігієнічний стан приміщень;
- порушується дезінфекційний режим;
- не проводиться контроль за умовами зберігання та якістю харчових продуктів, за дотриманням технологічних процесів;
- виявлено харчі невідомого походження;
- харчові відходи не знищуються відповідно до чинного законодавства;
- не здійснюються заходи щодо боротьби зі шкідниками, а саме заходи щодо проведення дезінсекції та дератизації;
- не запроваджено систему управління безпечності харчових продуктів задля зниження ризиків, які пов’язані з харчовими отруєннями тощо.
Заклад припинив свою роботу на 10 днів, а відкритися зможе тільки після повторної перевірки, якщо фахівці Держпродспоживслужби підтвердять, що порушень більше немає.