Шоколадні букети, звірятка і навіть зброя: жителька Городні виготовляє смачні та красиві шедеври

xshokoladni buketi zvirjatka i navit zbroja zhitelka gorodni vigotovljaye smachni ta krasivi shedevri 3fd546b.jpg.pagespeed.ic .dfvfwuej7c

Нинішнє життя динамічне і стрімке, воно спонукає людей розвиватися і шукати своє справжнє покликання. Цю істину вже добре зрозуміла Анна Герасименко з Городні, яка здобула професію перукаря, працювала фотографом – знімала весілля, робила фотосесії, але знайшла себе у шоколадній справі. Каже, що від роботи з шоколадом отримує неймовірне задоволення. Про це і не тільки – в розмові з Анною.

Анно, як давно ви працюєте з шоколадом і з чого все почалося?

Усе почалося 2021 року. Мені подруга підказала ідею шоколадних букетів. Привезла та показала такий букет і сказала: «Дивись, яку красу дівчинка робить, а ти сидиш у декреті, то чому б тобі не спробувати?». Так я і вирішила спробувати. Це було якраз напередодні 8 Березня. 5 березня я замовила в інтернеті свою першу форму на 21 цукерку у вигляді трояндочок. На той час це була єдина форма, яку я змогла знайти. І почала працювати. Виклала кілька фото в інтернеті, для мого міста такі букети були незвичні й нові. Люди почали замовляти. Тож із 2021 року я 8 Березня не святкую, а працюю. Бо з 7 на 8 березня у мене – «нічна зміна».

Шоколадні букети, звірятка і навіть зброя: жителька Городні виготовляє смачні та красиві шедеври

Шоколадні букети, звірятка і навіть зброя: жителька Городні виготовляє смачні та красиві шедеври

Потім почала вдосконалювати свої навики. Замовила нові форми для цукерок. Нині в мене різних силіконових форм, напевне, вже більше як 50. Бо людей хочеться дивувати, щоб у букеті були не тільки маленькі трояндочки. Нині можу зробити орхідеї, еустоми, троянди різних розмірів, полуничку, малинку… І оформити все це доволі цікаво.

Я кайфую від роботи з шоколадом, вчуся по інтернету, там дівчата багато різних уроків викладають, то переглядаю, як інші працюють, собі щось на озброєння беру.

Із яким шоколадом ви працюєте?

Уже приблизно півтора року я співпрацюю з одним постачальником. Шоколад використовую або італійський або бельгійський Callebaut. Бо хочу працювати з якісним шоколадом, щоб люди, які одного разу замовили в мене букетик, робили нові замовлення. Щоб мені не було соромно за мою роботу. До того ж, у мене вдома є двоє маленьких дегустаторів – мої дітки. Якщо вони їдять, то не соромно іншим людям давати куштувати.

Шоколадні букети, звірятка і навіть зброя: жителька Городні виготовляє смачні та красиві шедеври

Шоколадні букети, звірятка і навіть зброя: жителька Городні виготовляє смачні та красиві шедеври

Наскільки ви вдосконалили свої вміння, порівняно з початковим етапом?

Нині вивчила техніку підфарбовування квітів. Адже є блиск для шоколаду, кандурін – харчовий пилок. Завдяки цим харчовим добавкам можна додати кольору квітам, зробити їх більш привабливими.

Спершу робила тільки букети, нині можу зробити цікаві шоколадні коробочки для цукерок різних форм. Також виготовляю солодощі до різних тематичних свят – новорічних, Дня лікаря, зараз готуюся до Дня вчителя. Роблю також різні вставочки з написами вітальними.

Для хлопчиків, для чоловіків є шоколадні літачки, пістолетики, танчики. З одного боку, наприклад, форма літачка, а з іншого накладаю багато горішків або сушених чи в’ялених фруктів. Я, напевне, ніколи не буду багатою, бо не дуже вмію розраховувати вигідну вартість своїх виробів, навпаки – кладу все щедро, аби людям приємно було, ще й подаруночки маленькі замовникам дарую. Щоб людина могла спробувати, що саме вона дарує іншим.

Шоколадні букети, звірятка і навіть зброя: жителька Городні виготовляє смачні та красиві шедеври

.